Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Endast magopererade får köpa en halvportion – Ikeas sparanda har gått till överdrift

Annons
Signaturen M.S tycker att Ikea gör ett stort misstag med sina matpriser i restaurangen. Bilder: Johan Engman / Heiko Junge/TT

Ikeas restaurang har för mig och andra varit en välkomnande ställe att inmundiga vad man själv är i behov av. Ingvar Kamprad var en man som höll hårt om sin pengapung vilket gav ett miljardimperium som få kan mäta sig med. Men nu har hans efterträdare verkligen gått över gränsen här på restaurangen i Birsta och verkligen börjat lusa efter kronorna. Som vuxen kunde man beställa en barnportion med kyckling för mellan 19 och 29 kronor. Men helt plötsligt måste man uppvisa att man hade opererat magen för att få köpa en halv kycklingfilé till detta pris efter den 1 juli.

Är det så illa att ni nu tänker skrapa ihop soporna efter vuxna och servera barnen det överblivna?

Skäms och tänk efter hur dumt detta låter, och särskilt då inga andra restauranger inom denna miljardindustri har uppsatt till vuxna gäster att betala 65 kronor fast de inte äter mer än för mellan 19 och 29 kronor och måste slänga resten om man beställer vuxen portion. Eller är det så illa att ni nu tänker skrapa ihop soporna efter vuxna och servera barnen det överblivna, och då i Kamprads anda?

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Om Ingvar Kamprads anda blivit så illa ställt att ni måste lusa efter dessa kronor kan inte detta imperium bestå länge till. Särskilt inte i Birsta då man slår mot mindre välbeställda eller mot dem som inte vill betala för mer än vad de äter upp. Skäms, gör om och gör rätt eller så kan ni dra något gammalt över er, för min och många andras skull.

M.S

SVAR DIREKT:

På Ikea vill vi erbjuda en god och mer hälsosam mat som är hållbart producerad till ett lågt pris. Att slänga mat är absolut inget vi vill göra. I vårt kök mäter vi allt matavfall för att öka medvetenheten och minimera vårt matavfall.

Vi är väldigt stolta att kunna servera mat för priser som 29 kronor för en vuxenportion. För att alla ska bli lagom mätta kan man välja olika storlekar på våra köttbullsmenyer. Givetvis kan man också be vår personal om lite mindre mat på tallriken om man inte har så stor hunger.

För att alla familjer ska ha råd att äta hos oss erbjuder vi alla barn upp till 13 år en barnmeny för 19 kronor.

Johanna Gbenplay, varuhuschef Ikea Sundsvall

Fler insändare:

Vi resenärer får betala för uteblivna turer och stressade förare

Plötsligt har jag blivit en attraktiv handelsvara som folk vill tjäna pengar på

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons