Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett förskräckligt skrålande i lokalradion

Annons
Sten Rundén är kritisk till musikutbudet som levereras i länets  lokalradio, men Sveriges radio håller inte med om kritiken.

Det är ett hemskt musikutbud i lokalradions P4. Vem spelar ni för egentligen? År efter år matas vi med detta förskräckliga skrålande som med bästa vilja "knappast kan kallas musik".

Det borde väl någon gång kunna brytas – så även andra skattebetalare kunde njuta av vårt rika utbud. Förstår om ni känner er kränkta av kritiken, men lyssna själva på exempelvis Radio Jämtland, Radio Gävleborg, Dalarna, Västerbotten med flera.

Lyft blicken något, var lite självkritiska – då borde ni ju se och höra hur skräpaktigt ert utbud år efter år har varit/är.

Om ni inte klarar detta, – sök hjälp.

Sten Rundén

Svar direkt: Hej Sten. Tack för dina synpunkter på vårt musikutbud men det är lite svårt att bemöta din kritik då du bara säger att musiken i P4 inte är bra men inte talar om vad du anser är bra musik? I P4 spelar vi populärmusik som vi vet, genom lyssnarundersökningar, att P4:s lyssnare tycker är bra.

P4 spelar cirka 40 procent ny musik och cirka 60 procent äldre musik. Den äldre musiken är populära låtar från de senaste 35 åren och så kryddar vi med hits från 60- och 70-talet.

I P2 spelar vi klassisk, jazz, folk och världsmusik med mera.

I P3 spelar vi musik för en yngre målgrupp med fokus på den nya musiken.

Är man sugen på äldre svensk musik, jazz, country, rock, pop mm så erbjuder vi det i vår webbkanal P4 Plus.

Webbkanalen P2 klassiskt spelar bara klassisk musik dygnet runt, Radioapans Knattekanal spelar barnmusik och P2 Världen är vår webbkanal som koncentrerar sig på världsmusik.

Sveriges Radio har med andra ett digert musikutbud. Sedan så kan vi ju inom ramen för en och samma kanal, till exempel P4, tyvärr inte tillgodose varje enskild lyssnares personliga preferenser.

Jonas Westman

Redaktionschef för musiken i P3, P4, P4 Plus och P5

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Läs också:

40 år av lokalradio i demokratins tjänst

Den lokala journalistiken har aldrig varit viktigare

Svar till Musiclover om P4 Västernorrlands musikutbud

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons