Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett oskick som måste stävjas ur ett jägarperspektiv

Annons

Älgstammen är på flera håll i länet utraderad. SCA: jaktpolitik har nått sitt mål, slutjagat för enskilda markägare. Nu säger man att man skall börja förvalta älgstammen, vad är det som skall förvaltas. Tjänstemän från SCA har i sin iver att följa direktiv från ledningen förstört den ypperliga tillgång som älgen har varit. De har påstått att de företräder markägarintresset, frågan är vems? I verkligheten äger inte tjänstemännen 1 m2 av SCA:s mark, det gör bolaget och i förlängningen dess aktieägare.

Det finns en mycket förnämlig statistik på vilka älgar som skjutits och även var det har skett. I Viksjö älgskötselområde finns en lite märklig omständighet; huvuddelen av älgarna har fällts på SCA marker väster om Mjällån.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Det förekommer rykten om att älgarna drivs, före jakten av hundförare, från enskilda marker till fällplatsen. Det är i så fall både olagligt och kriminellt. Men att detta även är sanktionerat av jaktledare vilket i det fallet är synnerligen allvarligt om så sker. Ur jägarperspektiv ett oskick som måste stävjas.

Årets älgjakt hoppas jag inte blir den sista för många enskilda markägare som haft denna jakt som en av årets höjdpunkter.

Jägare med lång erfarenhet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons