Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett spel som är roligare än Pokémon Go?

Annons

Kendama är ett spel som har blivit en stor succé bland skolbarnen i Gävle. Det dröjer inte länge tills spelet spelas bland skolbarnen i Sundsvall. Spelet kommer från Japan och består av ett trädon med en boll som är fäst i ett snöre. Denna boll ska man slänga upp på trädonet och få den att ligga stilla på kendaman.

Varför ska man spela kendama? Det är roligt, riskfritt och enkelt att ta med sig eftersom det inte tar stor plats. Det får plats i en jackficka. Sist men inte minst är det nyttigt att spela kendama eftersom spelaren tränar koordinationen.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Jag frågade min 13-årige brorson vilket spel han tycker är roligast att spela av Kendama och Pokémon Go, och han svarade kendama. Till skillnad från Pokémon Go är man som spelare ingen trafikfara eftersom den som spelar inte kan cykla eller gå samtidigt som han/hon spelar. Kendamaspelaren måste sitta eller stå när han eller hon spelar.

Jag har provat att spela kendama och tycker att spelet är både roligt och lärorikt. Jag är övertygad om att det japanska spelet kommer att bli en succé bland både unga och äldre människor i hela Sverige.

Låt oss spela kendama!

Anders Eriksson

Kendamaentusiast

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons