Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Facebook hittar på skäl att fira – artificiell ointelligens är en belastning

Annons
Att skicka ut påminnelser om en död persons födelsedag eller att det är årsjubileum för bekantskaper på Facebook är inte artificiell intelligens, menar Bertil Lindström. Christine Olsson/TT / Erika Oldberg/TT

Följande stod i ett av mina inkommande e-postmeddelanden häromdagen: ”Låt NN veta att du tänker på att han fyller år i dag!” (Facebook).

Den här gången råkar ”NN” vara en människa, som dog för flera månader sedan.

Det är väl ganska lätt att radera e-postmeddelandet och sedan också se till att det förpassas till datorns papperskorg. Ändå innebär den här sortens trafik en belastning på det digitala kommunikationssystemet.

Facebook visar en benägenhet att uppfinna den ena anledningen att fira efter den andra. En av de senaste är att fira årsjubiléer av Facebook-vänskaper. Det borde inte vara svårt att dra slutsatser om belastning på det digitala kommunikationssystemet.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Det finns säkert anledning att dryfta ämnet ”artificiell intelligens”. Jag har inte några invändningar mot att frågan uppmärksammas i gammelmedia, det vill säga etermedia och tidningar. Det borde inte råda någon motsättning i förhållande till att ”artificiell ointelligens” också dryftas. Här saknar jag gammelmedia! Varför behandla den artificiella ointelligensen som en icke-fråga?

Bertil Lindström, Sundsvall

Läs också:

Sofia Mirjamsdotter: Kärleksbomba gärna – men undvik att sprida dynga i farten

Vi har väntat i 20 år på att något fantastiskt ska hända

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons