Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fakta kring arenafrågan

/

Annons

Replik på "16 miljoner extra i ishallssoppan", ST 16 juli.

Signaturen ”Många hundar begravda” har i sin insändare haft synpunkter och ställt frågor kring Timrå IK och Timrå kommun. Jag kommer att bemöta de mest relevanta funderingarna.

Det stämmer att Timrå IK sedan rekonstruktionen med jämna mellanrum besökt kommunstyrelsen och beskrivit det ekonomiska och sportsliga läget. Du påstår att kommunstyrelsen fattat beslut om att den avrapporteringen skulle upphöra i september 2014, detta är inte sant!

I insändaren påstås att ingen utomstående köpare var intresserad av att köpa arenan. Detta är inte heller sant! Det har funnits minst sex intressenter som har bjudit olika summor, en del till och med högre än 45 miljoner kronor. Deras villkor var att skriva hyresavtalet med Timrå kommun och det var när vi räknade på dessa hyresnivåer som vi kom fram till att det blir billigare för våra skattebetalare om kommunen köper arenan.

Nivån 29 miljoner kronor i köpeskilling som anges i insändaren var helt och hållet kopplat till att Timrå IK:s banker skrev ned en del av lånet. Då skulle det bokförda värdet för arenan kunna reduceras nedåt från 45 miljoner kronor. Eftersom bankerna såg att det fanns ett antal privata intressenter så var de inte villiga att skriva ned sin fordran. Därav nivån på 45 miljoner kronor = bokförda värdet i Timrå IK:s bokföring. Under den nivån kan inte Timrå IK sälja arenan. Så enkelt är det!

Ewa Lindstrand (S)

Kommunstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons