Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fegt och svekfullt av regeringen att sparka Försäkringskassans generaldirektör

Annons
Att sparka Ann-Marie Begler är ett stort svek från regeringen, menar signaturen FK-medarbetare.

Annika Strandhäll och regeringen har gett Ann-Marie Begler, GD för Försäkringskassan, sparken för att som man säger "Kritiken har varit hård mot Försäkringskassan". Kritiken har inte gällt Ann-Marie Begler personligen utan myndigheten Försäkringskassan som följt den hårdare policy som regeringen satt upp för utövandet, nämligen att sänka sjuktalen, vilket man gjort, och det har drabbat många sjuka och assistansbehövande hårt.

Jag jobbar själv inom myndigheten och kan intyga att Ann-Marie Begler har ett starkt stöd internt då hon tillfört ordning och reda samt en bra styrning och struktur på myndigheten till skillnad mot den tidigare GD:n, Dan Eliasson, som hade svagt stöd internt inom myndigheten. Han fick senare även sparken från Polismyndigheten som bekant. Ann-Marie Begler har agerat precis enligt de direktiv som regeringen satt upp, och för det får hon alltså gå bara fyra månader före valet – trycket på regeringen från de drabbade blev för hårt.

Läs också: Försäkringskassans generaldirektör får sparken

Så fruktansvärt elakt och cyniskt politiskt spel av regeringen att påskina att det är Försäkringskassans fel att kritiken växer mot den politik och regelverk de själva infört. Riksrevisionen släppte nyligen en rapport som fastslår att Försäkringskassan följer regelverket.

"Rapporten slår fast att Försäkringskassan följer rådande regler och att ingenting tyder på att Försäkringskassan tolkar reglerna för hårt. Däremot efterlyser Riksrevisionen en översyn av reglerna eftersom de negativa konsekvenserna för vissa grupper är så pass stora – något som också Försäkringskassan förra året lämnade som förslag till regeringen. Förslaget, som skickades den 28 november 2017, föreslår lagändringar som påverkar rätten till sjukersättning och innebär en ökad möjlighet till individuell hänsyn, bland annat gällande ålder, i samband med beslut om sjukersättning."

Jag hoppas och tror att detta öppnar ögonen på fler väljare som inser vilket otroligt svek detta är och vilket politiskt dubbelspel de utövar.

Valet är nu bara fyra månader bort och opinionen visar att framför allt Socialdemokraterna tappar väljare. Med den bakgrunden kan man bara spekulera om det är den egentliga orsaken till detta svek mot Ann-Marie Begler som får ta skulden för den förkastliga politik regeringen har fattat beslut om.

Regeringen hoppas med detta tysta kritiken, men jag hoppas och tror att detta öppnar ögonen på fler väljare som inser vilket otroligt svek detta är och vilket politiskt dubbelspel de utövar. Medierna har en plikt att kritiskt granska detta beslut och de argument som framförs då regeringen försöker flytta fokus från den dåliga politik de infört till att tysta kritikerna inför valet.

Fegt, elakt och svekfullt agerande av regeringen!

FK-medarbetare

Läs också:

Försäkringskassan måste sluta med att hitta på jobb som inte finns

Med dagens kaotiska system får vi betydligt fler som sitter utanför affärerna och tigger

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons