Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fisktorget fick mig att överge Birsta – vad händer nu?

Annons
Sedan Rolf Nilsson upptäckte Fisktorget har han insett fördelen med att handla i centrum. Nu är han orolig att en omdragning av genomfarten gör att Fisktorget försvinner och att han då tvingas återvända till Birsta. Bild: Arkiv

Jag tillhör dem som praktiskt taget besökte Birsta varje dag i olika ärenden. För något år sedan upptäckte jag Fisktorget och möjligheten att uträtta de flesta av mina ärenden i centrala Sundsvall. Där finns ju nästan all service inom gångavstånd, lätt och bekvämt. För att nämna några: busstationen, bussgods, IN-gallerian, butiker av olika slag, banker, systemet, spelbutik, sjukvård, bokhandel, restauranger med mera.

Det man saknar är en utfart direkt via bussbron, vilket skulle bli bekvämare och en stor miljövinst.

Stadsplanerarna i Sundsvall är ju inte kända för att vara särskilt smarta. Just nu är det väl Sallyhill som spökar. E4-genomfarten, rondeller, nedgrävning av järnvägen (dödförklarat?) och världens farligaste transportmedel, cykling, är några noteringar.

Nu planerar man tydligen en omdragning av genomfarten och då skrotar man väl Fisktorget. Så det är väl bara att återvända till Birsta.

Rolf Nilsson

Läs också:

► För Plus-kunder: Ny butik öppnar i In-gallerian: "Vi tror på Sundsvalls innerstad"

Nästan en timmes letande efter parkering – aldrig mer Stenstan

Parkeringar kostar – jag vill inte betala för din bekvämlighet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons