Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrar till studenter – spola kröken om ni ska skjutsa

Annons

Tjo och tjim, juni är en tid för fest och trevligheter.

Inte minst studenten är något som det finns all anledning att fira. Tolv, tretton eller fjorton år i skola är en enormt stor del av en ung människas liv. Varje student som firar denna dag gör alldeles rätt.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Ett studentfirande som kanske slutar klockan 04.30 en lördagsmorgon innebär en väldigt lång dag. Då behövs stöd av föräldrar och andra vuxna i studentens närhet. Att erbjuda hämtning från festen denna gång är inte orimligt. Där kommer föräldrarollen in, och det är också anledningen till att jag skriver till er.

Att dra iväg mitt i natten eller tidig morgon och vara bakis är ingen bra kombination. Ska du festa, testa att göra det med alkoholfria drycker denna gång. Då kan du – spiknykter – åka iväg och hämta din unga kille eller tjej. Det innebär att du utsätter dig själv, dina barn och andra trafikanter för avsevärt mindre risk än om du chansar och är lite bakis.

Jag skriver detta för jag anser att alkohol/droger och trafik inte alls hör ihop och för att MHF:s mål är att ingen ska dö av rattfylleri.

Trevlig student och glad midsommar!

Göran Sydhage, vd på MHF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons