Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forsberg ska skriva historia i sommar

Annons

Sommaren är en tid för förälskelse. Denna sommar är det dags för Emil Forsberg att vinna de svenska fansens hjärtan.

Läs också: Sundsvallssonens makalösa resa: Från Viforsen i Medskogs till Parken i Köpenhamn

År 1945 debuterade Lennart Forsberg för GIF Sundsvall, 17 år gammal. Han spenderade nästan hela sin karriär i Sundsvall och är i dag en klubblegendar. 35 år senare var det sonens tur – då Leif Forsberg gjorde debut för samma klubb – även han 17 år gammal. Leif kom sedan att spela över 400 matcher för Giffarna och är med detta den som spelat flest matcher för klubben.

2009 var det så dags igen. Då för Leifs son, 17-årige Emil, som gjorde sin första match för Sundsvall. Två år senare förde Emil Forsberg, med sina elva mål, Sundsvall upp till Allsvenskan. Efter att Sundsvall fått lämna Allsvenskan redan efter ett år tog Emil nästa steg i karriären, då han inför säsongen 2013 skrev på för Malmö FF.

Läs också: Forskarnas oväntade resultat – Emil Forsberg värderas högre än Zlatan

I Malmö vann Emil Allsvenskan två år i rad och spelade i Champions League. Därefter tog han flyttlasset ner till Tyskland och storsatsande Bundesliga två-laget RB Leipzig, med drömmar om spel i Bundesliga. För ett par veckor sedan avgjorde Emil matchen mot Karlsruher SC, vilket innebar att drömmar blir till verklighet. I höst kliver han in på mäktiga arenor som Allianz Arena och Signal Iduna Park för att sätta avtryck på världens största fotbollsscener.

Läs också: Här ska Emil Forsberg från Sundsvall göra EM-debut för Sverige – på mäktiga Stade de France

Men först har han en sommar i Frankrike att förgylla. Farfar Lennart fick en skada som tog slut på karriären precis när han skulle få chansen i landslaget, och pappa Leif fick nöja sig med OS-landskamper. Emil är just nu mitt uppe i att skriva nya kapitel i familjens fotbollshistoria. Efter att ha åkt in och ut ur startelvan under kvalet tog Emil en startplats lagom till playoff-mötena mot Danmark. Och som han gjorde det – med sitt förlösande ett–noll målet och sin ordnade straff till två–noll såg han till att Sverige satte halva foten i Frankrike. I dag, den 13:e juni stegar Sverige in på Stade de France. På vänsterkanten kommer en löpstark och skicklig Sundsvallspojk att ta plats – och vi vet vilka som kommer att följa honom extra noga.

Emil Sandberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons