Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förse alla bilförare med en egen plog så slipper vi den undermåliga snöröjningen

Annons
En plog på bilen, det kanske vore nåt? Bild: Fredrik Nilsson / Jon Olav Nesvold/TT

Varför kan inte plogbilsförarna sänka plogen eller bladet och röja bort snön så vi bilförare slipper fara fram som de värsta röjarna? Våra bilar inte är byggda för detta arbete. Sundsvall är sämst i hela landet när det gäller röjning. Åk runt i kommunen och upplev hur bedrövligt det är.

Nu får det vara nog, avskeda alla ansvariga omedelbart. Nyanställ personer som begriper vad det innebär att det under vissa tider på året snöar. Jag har bott i Sundsvall mer än 60 år, men jag har aldrig varit med om en sådan fruktansvärd klantighet vad beträffar snöröjning. Vem eller vilka betalar för min sönderslagna bil på grund av alla gropar i gatorna?

För Plus-kunder: Ulf kritisk till att trafikfarlig snöhög lämnas – samtidigt som Idrottsparken skottas

Till sist, varför inte tilldela alla bilförare i Sundsvall en anordning med snöplog som snabbt kan fästas på bilen, och som med tanke på att kommunens bilar inte kan röja våra gator ser till att vi kommer fram. En bra idé, eller hur?

Som vanligt gömmer sig ansvariga bakom regler och paragrafer, ingen vågar stå för alla vansinnigheter. I dag handlar allt om kommande val, lova guld och gröna skogar, men stå för era löften, se till att vi kan färdas säkert efter våra vägar och gator.

Förbannad

Läs också:

Spara pengar och använd kommunal mark som din personliga snötipp

 Vädret är inget nytt – bara den usla beredskapen för vintern

Har ni snöröjare någonsin fått ett tack?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons