Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsätter det så här blir Robin Hood populär igen

Annons

Det är märkligt att vissa inom landstinget anses som otroligt kunniga och hoppar in på en chefstjänst som landstingsdirektör, och knappt varit utanför de statliga departementen.

Vad jag menar är att alla partier är för politikers möjligheter och trogna departementanställdas möjligheter till jobb. Det finns många i Sverige i dag som tycker att skattepengarna är oändliga. Vänstern är värst som tycker man ska ge sig på industrin för att öka skatteinkomsten för att mätta det offentliga monstret. Det kommer inte att lyckas, för att det monstret har partierna skapat själva.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

För att få maximalt partistöd måste landstingen finnas med, men vilka finns där? Jo, de som inte fick plats i riksdagen eller kommunen – men de kopierar gärna. Bestämmer man själv, då är man nästan lika mycket värd som statsministern. Har man ens frågat dem som valde densamme till posten, vad den är värd?

Ni politiker handskas med våra gemensamma skatteintäkter, och när ni övervärderar er insats så är det för mig som att bli lurad av en bilförsäljare. Jag tror på ärlighet, och den har ingen prislapp.

Kan ni ärligt säga att ni är lika mycket värda som Sveriges statsminister? Eller är det för att det är så lätt att få det som man vill som politiker? Skattepengarna finns ju där och tar de slut så höjer man. Det märks ju knappt för politikerna, som troligast blir kompenserade för höjningen, och vi har nolläge igen. Politiker blir rikare och resten blir fattigare, snart öppnar det för att Robin Hood blir populär igen.

Roger59

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons