Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förvalta våra skattepengar

/

Annons

Nu har vi fått sett hur man bland tjänstemännen i landstinget räknar in besparingar på sjukvården, men vad säger det egentligen? Det högsta beloppet som man sparade var runt 35 miljoner för en verksamhet som går back med 200 miljoner. Om man inte kommer till någon bättring så kommer hyrläkare och sköterskor att kosta 260 miljoner i år, lika mycket som skattehöjningen.

Vi har politiker som låter detta hända för att de vill inte förändra, se vilka reaktioner det finns från vänstern när det gäller att bolag tjänar pengar på skolan. När det gäller bolag som tjänar stora pengar på landstinget, då är man tyst. Varför detta?

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Det finns inget parti i Sverige som vill erkänna att landstinget är fel sätt att sköta sjukvården, man har investerat för mycket. Hellre kör man svensk sjukvård rakt ned i botten för att behålla makten lokalt, man har också någon sorts ersättning per väljare till partiet i landstingsvalen som säkert påverkar. Tänk om vi i Sverige skulle betala en statlig skatt för vård som i sin struktur lovar alla i Sverige samma vård. Finns den bästa vården för cancer i Jönköping så får de svåraste fallen åka dit och ingen personal behövs för att administrera en avgift för det, som man gör nu. Vi är som skattebetalare fast i något som våra politiker borde kunna fixa – om de nu inte tror att de är förmer än vi som betalar deras löner. De måste förstå att de finns där för att vi valt dem att förvalta våra skattepengar på ett förnuftigt sätt.

En som ledsnat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons