Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fri fart och farliga omkörningar på trottoaren – i Bredsand verkar inga lagar gälla i trafiken

Annons
Signaturen BP påpekar att det är stora problem med fordon som inte håller hastigheten på Appelbergsvägen i Bredsand. Bilder: Peter Forssell / Helen Gerlin

Jag har den senaste tiden läst insändare från olika delar av Sundsvall som har problem med fortkörande bilister. Tydligen är det här problemet stort i kommunen. Hemmansvägen, Laggarberg, Sidsjön, Klingsta med flera. Några har fått trafikkameror, vilket vi här på Appelbergsvägen i Bredsand avundas. Vi har på flera sätt försökt att få hjälp med detta problem, men inte lyckats.

Vi har kontaktat kommunen, Trafikverket och Polisen. Vi fick hastigheten sänkt från 50 till 40 men det finns det ingen som håller, allt från 70-120 körs. Detta är inget som händer då och då utan i stort sett dagligen, kvällar och helger. Bussarna som kör här håller inte heller hastigheten, vilket har påpekats till bussbolaget, men inget händer där heller.

Bara ikväll när jag skriver det här har jag sett följande:

■ När bussen stannade för avstigande vid flaskhalsen, körde en bil som kom från andra hållet upp på trottoaren, bakom busskuren och körde sedan ner på vägen. Det är inte första gången det händer.

■ En sportbil körde förbi i säkert 120 km/h, inte heller första gången.

■ En motorcross körde förbi i samma hastighet.

Dessa tre incidenter hände inom cirka tio minuter. Och så här är det här på denna väg hela tiden.

Jag har aldrig sett att polisen haft någon form av fartkontroll här. Man kan undra om det är för att det är Bredsand – kanske ingen idé att göra något i ett redan stökigt område? Här verkar inga lagar gälla, inte vad det gäller trafiken i alla fall.

Detta är dessutom ett tätbebyggt område med många hyreshus efter vägen. Här bor många barn som leker och cyklar, går till och från skolan. Måste det hända något?

Snälla hjälp oss att få ordning på trafiken och hastigheten här!

BP

Läs också:

30 och avsmalnad väg avskräcker inte på Hemmansvägen

►  Vi på Räbbmogatan skulle också vilja ha fartkontroller

► Vansinnesfärderna i Skönsberg måste få ett stopp

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons