Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friheten att få tycka vad man vill snävas in

/

Annons

Många vill tro att vi lever i en demokrati som gör att vi fritt kan dela med oss av våra åsikter. Detta är en sanning som mer och mer kommit på skam för den som har fått lite perspektiv.

Läs också: Bristande lojalitet bland landstingets verksamhetschefer inom specialistvården

Tro inte att du kan ha en avvikande åsikt mot det företag du jobbar åt eller har relationer till, utan att du på ett eller annat sätt får ångra ditt tilltag på ett eller annat sätt. Svenska kyrkan är ett ställe som du helt och fullt måste dela deras värderingar och tro för att få till exempel klippa gräs på deras marker.

Ta sedan till exempel SCA som man helst inte ska ha en avvikande uppfattning om angående hur de hanterar till exempel älgförvaltningen, utan att man riskerar att bli utan jakt. Detta att man mer och mer från ledningens håll ifrågasätter om man är lämplig för deras näring om man har en avvikande uppfattning har blivit mer än vanligt.

Samhall som är en statlig koncern har även de införlivat sina tjänstemän i att allt som sägs och kommer från högre ort är som amen i kyrkan och ska inte sägas emot.

Vi svenskar har utvecklat vår välfärd genom att säga emot det som vi tycker är fel och under en tid var det nästan ingen som vågade opponera sig mot detta. Sedan måste alla komma till sans och utveckla en medelväg, men som utvecklingen under de sista tjugo åren varit, är vi snart på ruta noll även i vackra Svedala vad gäller åsiktsfriheten och möjligheten att påverka. Våra jobb är A och O för vår gemensamma välfärd och högt i taket gör att vi alla utvecklas, även företagen om nu någon trodde annat.

Mossgubben

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons