Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fula fiskar styr i restaurangvärlden

Annons

Det är alltid roligt att läsa positiva nyheter i tidningen, speciellt då staden länge tyckts haft motvind snarare än medvind på flera plan. Nya restauranger och kaféer öppnar i centrala stan och skapar rörelse vilket är kul. Det skapar en framtidstro för livet i stadskärnan och möjliggör nya arbetstillfällen vilket är fantastiskt.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Förhoppningsvis anställs många unga människor. Kanske är det ditt första riktiga arbete? I sådana fall lycka till och grattis! Den tråkiga verkligheten är dock att många fula fiskar finns där ute på arbetsmarknadens mörka djup. Dessa mörtar och gäddor tycks trevliga först, kanske erbjuder de en provanställning. Utan lön självklart, trots att ni kommer till arbetet varje dag samma tid som era övriga kollegor.

Jag har råkat ut för en sådan ful fisk, vilken inte bara snodde mina pengar utan också min tid. Trots kontrakt kunde varken jag eller mina kolleger vara säkra på att få vår lön i slutet av månaden. Fick vi lön var de inte heller säkert att summan stämde. Utöver det var i alla fall jag ständigt orolig för den fula fiskens ostabila humör som när som helst kunde drabba en ont anande kamrat.

För att vägleda människor på en arbetsplats bör du som människa besitta vissa grundläggande egenskaper såsom exempelvis empati och sympati. Saknar du dessa egenskaper ska du förmodligen inte vara chef eller liknande.

Nu uppmärksammas att en ny restaurang ska öppna. Tyvärr lär det finnas en marulk i ledande position.

Gillar inte fisk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons