Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Funderingar om landstingspolitiken

/

Annons

Behöver vi verkligen vara rädda för skattehöjning med 80 öre? Risken är att landstingets underskott annars åter exploderar. Förbättringar måste vara möjligt för personal och vård på utsatta avdelningar.

Viktigt är också att göra besparingar på vårdcentralerna. Är de inte för många nu? Kommunikationerna är bättre. De flesta åker bil till vårdcentralerna. En neddragning behöver inte leda till arbetslöshet med nuvarande brist på personal. De vårdcentraler som nu finns borde kunna utföra röntgenundersökningar och litet större behandlingar.

Nu skickas en stor del av patienterna till sjukhusen. Alltför stora vårdcentraler har hittills inte varit bra eftersom personalomsättningen varit för stor. Kanske flera intraprenader styrda av personalen skulle minska personalomsättningen?

För övrigt så är stora delar av Örnsköldsvik naturligt sammanhängande med Umeå då det finns järnväg och fina vägar. Det är också önskvärt med mera samordning med andra landsting. Kanske tankar från staten och medicinsk expertis om koncentration av vård till vissa platser kan föregripas?

Hur går det med frågan om ambulanshelikopter? Sådana skulle minska oron i avlägsna orter. Kanske en sådan kan stationeras i Sollefteå. Annars är nuvarande S-linje oerhört modig med bra prioriteringar. Vanliga ärenden bör landstingssjukvården utföra i närområdet, enstaka och svårare centraliseras, uppsägningar undvikas och beslut genomföras i stor politisk enighet.

Gunnar Nordström (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons