Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra tips till GIF-supportrar – så här kan vi bidra till klubben i våra hjärtan

Annons
GIF+44, Giffare från London på besök i Sundsvall. Bild: Privat

Replik på Vi är varken Barcelona eller Real Madrid – agera efter plånbokens tjockhet, ST 15/3.

Jag har varit giffare sedan 1991 då jag föddes i den stad som jag fortfarande kallar hemma, Sundsvall. Som född och uppvuxen i Sundsvall är det en självklarhet för mig att stötta Giffarna även fast jag under de senaste åren flyttat både till Umeå, Stockholm och nu senast till London. GIF Sundsvall behåller min koppling till staden och gör att jag kan känna mig hemma vart jag än är. Vi vill nog alla Giffarnas bästa, men jag tror inte att lösningen är att gnälla om det som varit. 

Vill man göra sin röst hörd var det fritt fram att gå på GIF Sundsvalls årsmöte och rösta för andra beslut. I nuläget har föreningen valt att ge styrelsen förnyat förtroende. Då måste vi också tillsammans ge den stöttning som krävs i stället för att uttrycka det som gnäll och frustration i tidningen med den enda konsekvensen att fler får en negativ bild av föreningen.

För Plus-kunder: GIF:s stora risktagande – därför drar de inte ned på kostnaderna: "Valde en allsvensk strategi"

I nuläget har vi supportrar ett viktigt jobb att göra för att se till att GIF Sundsvall får de bästa möjliga förutsättningarna för att kunna prestera sportsligt och ekonomiskt. Det finns några enkla saker vi kan göra för att bidra:

■ Bli medlem i GIF Sundsvall. Det kostar 300 kronor och då får man både fribiljett och rabatterbjudanden.

■ Gå på de matcher ni kan och visa ert stöd. Ta gärna med en kompis eller familjemedlem och visa vilken upplevelse det kan vara. På matchen hjälps vi åt med att hålla uppe stämningen genom att (efter de individuella förutsättningarna) applådera och sjunga, men framför allt genom att undvika gnällandet under två timmar.

■ Prata positivt om Giffarna på arbetsplatsen och fritiden så att fler får upp ögonen för det jobb som Giffarna gör och vad de betyder för staden. Vem vet, kanske vi kan hitta nya sponsorer och eldsjälar som kan hjälpa oss att växa.

■ Våga tro på oss själva så får vi igen det tusenfalt. Tro på en framtid for Sundsvall i stället för att berätta hur mycket bättre det var förr.

Jag kommer fortsätta att ge Giffarna mitt stöd och jag hoppas att ni väljer att göra samma sak!

Joacim

Läs också:

Johan Nikula: Vi låter inte GIF Sundsvall gå omkull – ekonomin må vara usel men under kontroll

►  När ska GIF-ledningen inse att vi inte hör till de stora pojkarna?

Kommunens stöd är en förutsättning för en stark startelva i GIF 2018

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons