Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyrhjulsdrivet ett krav för framkomlighet

/
  • I Sundsvall går utvecklingen när det gäller framkomlighet bakåt med stormsteg, menar skribenten.

Annons

Kvaliteten på snöröjningen i stan får en att misstänka att kostnadsstället, snöröjningsenheten på gatukontoret, Sundsvall, står i någon sorts mygelmaskopi med traktens bilfirmor som säljer fyrhjulsdrivet, för fyrhjulsdrivet är just vad man behöver för att hjälpligt ta sig fram i Sundsvall, upp till tre veckor efter varje snöväder.

I Sundsvall går utvecklingen således bakåt med stormsteg, för 30–35 år tillbaka i tiden kunde man köra med sommardäck året runt, utom just i akut snöstorm.

Men i ST 23 januari 2015 läser vi att företrädare för Sundsvalls kommun anser att "situationen är under kontroll" och att "det ser bra ut".

Det gör det inte! Det behövs ingen iakttagelse- och intelligenskapacitet på Sherlock Holmes eller Einsteins nivå för att konstatera att kommunens snöröjning är sämre än usel och har så varit i minst 20 års tid. Om man som vägansvarig i Sundsvall anser att man gör ett bra jobb, så är man väl helt enkelt både underbegåvad och lågpresterande samt helt ur stånd att ta till sig kritik.

Ett tips till gatukontorets snöröjare: Låt firman Töva Traktor ta över organiserandet av snöröjning i stan, för där vet de hur det ser ut när man har gjort ett bra jobb.

Ett tips till berörda sjukvårdsenheter, försäkringsbolag och skadereglerare i trakten: Skicka räkningarna för alla trafikskador, brutna lårbenshalsar och handleder till Sundsvalls kommun.

Det finns ingen anledning att låta Sundsvalls snöröjningsansvariga spara stora pengar på sin egen dåliga planering, usla framförhållning och miserabla snöröjning.

I Sundsvall har man länge haft önskedrömmar om att bli Norrlands huvudstad. Men då måste man prestera mycket bättre än så här.

Sådan här dålig vägservice ställer hela Sundsvalls kommun i dålig dager.

Bengt Carlsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons