Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Giffarna gör Sundsvall till kändis – nog är det värt att lägga skattepengar på?

Annons
Skribenten tycker att det finns en bristande förståelse för GIF Sundsvalls bedrifter på planen och som ansikte utåt för staden. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT / Håkan Humla

Med anledning av Marcus Bohlins ledare Därför ska kommunen inte slänga skattepengar på Giffarna, ST 20/3.

Marcus Bohlin är uppenbarligen ingen älskare av fotboll och därmed ganska likgiltig inför Giffarnas vidare fotbollsöden i Sverige.

Men är det inte som så att myntet har två sidor? Att på den andra sidan återfinner vi många tusentals medborgare framför allt i men också utanför Sundsvall. Vanliga mestadels arbetande och skattebetalande medborgare som månad efter månad både älskar sitt Giffarna och betalar sin skatt. Som tycker att det vid sidan av fotbollsspelandet också är oerhört värdefullt att Sundsvalls namn florerar nationellt i etern och bidrar till att Sundsvall är lite av en kändis i Sverige.

För Plus-kunder: Cedergren struntar i tipset på upptaktsträffen – sågar journalisterna: "De har inte kunskapen"

Det antal gånger som Sundsvalls namn nämns i riksradio och i nationella tv-sändningar utan att Giffarna är inblandade är närmast en bråkdel i jämförelse med den enorma spridare av namnet Sundsvall som nu GIF Sundsvall står för.

Personligen har jag lite svårt för manspersoner som det inte går att surra fotboll med.

I alla andra sammanhang har en sådan spridning av ett namn på detta vis ett pris. Det är mycket märkligt att vare sig Sundsvalls stad eller ledarskribenten Bohlin förmår att inse det stora värdet värdet härav.

Personligen har jag lite svårt för manspersoner som det inte går att surra fotboll med. Jag citerar gärna min mor där som säger; "karlar som inte intresserar sig för fotboll känner jag en misstänksamhet emot". Själv är min mor helt ointresserad av fotboll men så är det också stor skillnad mellan män och kvinnor som hon säger.

För Plus-kunder: GIF Sundsvall nära lösning med arenanamnet: "Tror frågan är löst innan premiären"

Nja, riktigt så långt går faktiskt inte jag. Jag har full förståelse för att intresseinriktningar kan fara ut i 360 graders spridning och inget är mer rätt eller fel än det andra så länge intresset håller sig inom lagens råmärken.

Tyvärr händer det att ointresserade av fotboll sällan missar sin chans till att sopa på fotbollssporten så snart ett tillfälle blottar sig.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Så till herrarna Peder Björk (kommunalråd) och Marcus Bohlin vill jag säga att jag respekterar ert ointresse för fotbollssporten. Jag kan med den förståelsen som grund också förstå att ni inte är några hängivna Giffare. Jag har däremot väldigt svårt att förstå varför ni inte visar större respekt för alla tusentals Sundsvallsbor som inte bara är engagerade i GIF Sundsvall utan också har ett uppriktigt kärleksförhållande med denna fina och stolta fotbollsklubb som verkat ända sedan 1903. Vidare att ni inte kan förmå uppskatta den bedrift det ligger i att den beskedligt stora staden Sundsvall har ett lag som springer ut på Gamla Ullevi i Göteborg eller på nationalarenan Friends och snuvar landets största klubbar på poäng.

Det väcker respekt för Sundsvall. Namnet Sundsvall hamras in i folks medvetande om och om igen och det görs över hela Sverige.  Så vadå "slänga" skattepengar på GIF Sundsvall?

GIFÅsskar

Läs också:

Sundsvalls kommun borde rädda GIF Sundsvall från konkurs

Johan Nikula: Vi låter inte GIF Sundsvall gå omkull – ekonomin må vara usel men under kontroll

Vi är varken Barcelona eller Real Madrid – agera efter plånbokens tjockhet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons