Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glesbygden har varit styvmoderligt behandlad sedan 70-talet – dags för förändring

Annons
Kjell Bergkvist, Linnéa Kjellman och Hans Forsberg från Centerpartiet.

Jag läser med stort intresse vad Marcus Bohlin, skriver i sin ledare Centerpartiet ska krama småföretagare – inte vänsterpartister, ST 20/2.

Jag blir lite konfunderad över vad han omskriver i sista stycket där han spaltar upp lite av det Hans Forsberg (C) lyft fram om vad Centerpartiet har uppnått under den delen av den nuvarande mandatperioden som förflutit där samarbete med övriga majoriteten genomförts.

Är det möjligen så att Marcus Bohlin tror sig veta att Centerpartiet hade haft samma möjligheter att genomföra någon eller några av de satsningar som nu har kommit till stånd om partiet hade valt att vara i opposition under samma tid som man har delat majoriteten i kommunfullmäktige med den övriga majoriteten i Sundsvalls kommun? Då är jag idel öra.

För Plus-kunder: 28 kandidater ställer upp för C i Sundsvall – här är hela listan

I samma stycke skriver Marcus Bohlin: "C i Sundsvall är mer intresserad av att omfördela de befintliga resurserna inom kommunen (mindre till Stenstan och mer till andra kommundelar)". 

Då uppstår frågan hos mig, i vilken värld lever Marcus Bohlin?

Allt sedan 1970-talet då kommunsammanslagningarna genomfördes och Sundsvall blev storkommun har vi som lever i Sundsvalls glesbygd, (cirka 25 000 invånare) inte blivit sedda, blivit styvmoderligt behandlade av storkommunen Sundsvall och även motarbetade av styrande politiker (har själv bra exempel på detta). Det kan jag tycka ger en ganska otrevlig eftersmak!

För Plus-kunder: 17 svar från Hans Forsberg – så vill C styra Sundsvall efter valet: "Kommunen håller ihop"

Kära Marcus Bohlin, vakna upp och samarbeta du också i din värld så vi kan fördela "de befintliga resurserna inom kommunen" på ett så genomtänkt och bra sätt att alla får så stor del som möjligt av den välfärd som ännu finns kvar i vår storkommun. Jag är i alla fall beredd att ständigt arbeta för att alla delar i kommunen, även då glesbygden skall tillgodoses med den service som krävs för att vi alla medborgare skall ha ett så värdigt och bra liv som möjligheterna medger av de gemensamma resurser vi tillför vår storkommun Sundsvall.

Roland Hultman

Nr 23 på Centerpartiets kandidatlista i Sundsvall

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons