Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör sjukvården till en regeringsfråga

Annons

När en läkare som tydligen sitter i landstinget går ut och säger att nu måste vi gå ned från läktaren och vara nära spelet, visar man att man som ledning släppt styret.

Varför skall vi ha dessa att styra vår vård, är de bara där för att bära upp sina ersättningar? Det som behöver göras lämnar man över till tjänstemännen, själva är man bara nöjda med att vara på den sidan varje valår, så man får sitta kvar och inte ta ansvar.

Nu menar jag inte att nån i landstinget tar ansvar, för det gör man inte. Man gör som dem med parkeringsboten, man plockar in en dyr chef som syndabock, sen duckar man för alla frågor om vården och lägger det på tjänstemännen. Vad gör man på sina möten och varför finns man? Det är som att man väntar på att storebror ska göra något. Då är storebror staten och man är lillebror och vågar inte göra något som stör storebror.

Men jag tycker att om alla landsting är så beroende av vad regeringen gör, varför finns de? Är det då inte lika bra att göra sjukvården till en regeringsfråga? När man har en ansvarig minister för sjukvård så bör den ha fullt ansvar för det också, nu har han typ ett rådande i frågor.

Hela detta är bara en politisk nyttolösning som det ser ut nu, på något sätt tjänar alla politiska partier på att landstingen finns kvar. Men inte för att de bästa finns där, utan säkert för pengar och makt.

Sen kan man ju fråga sig varför alla smarta journalister missat detta? Får man inget tidningsstöd om man stöter sig mot partiernas pengar?

Roger59

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons