Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häng med i svängarna

Annons

Att odugliga ungdomar går omkring med näsan i sina smartphones har irriterat de präktiga medborgarna i vårt land ganska länge, men nu finns det en ny måltavla för de regressiva surgubbarna och surtanterna: Pokémon Go.

Det är lite av en helig graal när det gäller saker att vifta argsint med käppen åt. Det är ett enormt populärt spel som spelas på mobilen, två av de mest uppretande sakerna för personer som lyssnar på P1 och spelar Bingolotto. Tänk om man var tvungen att spela Pokémon Go med byxorna hängandes halvvägs ner mot knäna. Då skulle nog många huvuden runt om i Sverige ha exploderat vid det här laget.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Jag förstår att nya saker kan vara oförståeliga för människor som inte riktigt hänger med i de kulturella svängningarna. Varje teknologiskt och kulturellt hopp framåt gör er ängsliga. Betyder det att de är av ondo? Knappast. I Pokémon Go fallet så kommer folk ut och får röra på sig och träffar till och med nya vänner i deras jakt på Pokémons. Borde de se sig för bättre ute i trafiken? Ja, det klart. Är det en anledning att förlöjliga deras i överlag positiva hobby? Nej, det tycker jag inte.

Om du är en av de där koftbeprydda individerna som irriterar dig på alla dessa nya fenomen så har jag ett förslag: Tänk tillbaka till din ungdom. Vad raljerade dina föräldrar eller mor/farföräldrar om? Vilken i dag självklar apparat eller idé ansåg de skulle leda till samhällets nedgång? Se dig nu omkring. Hade de rätt?

Kristoffer

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons