Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hat och rädsla hänger ihop – botemedlet är kunskap

Annons

Hat och rädsla finns överallt i dag, framförallt på Facebook. Men vet ni vad det bästa vapnet mot de två sakerna är? Kunskap. Det är något man bör tänka på, innan man ger sig in i en debatt.

Försök inte heller ge er in i en debatt för att vinna, utan försök gå in debatt för att sprida kunskap. Kanske då, kan vi lyckas få ett bättre och mer humant samhälle. Kanske då, kan vi lyckas skapa en bättre framtid tillsammans.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Läs också: Mirjamsdotter: Vem bestämmer hur du använder internet?

Tänk på hur mycket hat det finns i världen, till och med i vårt lilla land Sverige. Det finns överallt. På skolan, jobbet, i hemmen och på Facebook. Jag vet, för jag har själv varit delaktig i det under årens gång.

Jag har dock alltid försökt att vara snäll, men tyvärr lever vi i en hård värld och för att klara sig så har även jag blivit tvungen att "tuffa till mig". Det är inget jag är stolt över, men det är så det är. Till alla er snälla där ute som fortfarande försöker göra världen bättre, fortsätt kämpa. Ni behövs, mer än ni tror. Själv så tar jag en dag i taget och hoppas att även jag gör någons liv bättre. 

Marcus Henriksson från Falun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons