Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Historisk match väntar – kommer bli lika stort som Springsteen på Ullevi

Annons

Slaget om Norrland. Det är nära nu. Lördag den 21 maj 2016 är en dag för historieböckerna. Människor kommer i framtiden säga Jag var där. Lite som det ibland pratas om Prince legendariska spelning på Way Out West. Springsteen på Ullevi. Eller Zlatans cykelspark på Friends Arena.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

I dag har du och jag en ny chans om historiska ögonblick. Det är dags. Slaget om Norrland. Ett historiskt derby i Allsvenskan mellan två skönspelande lag på Norrporten Arena med ett norrlandsfönster på vid gavel. Det i sig är historiskt.

Mina källor säger att det i republikens huvudstad Östersund rustas för kamp. Spriten är bränd. Halsdukar är strukna. Bussar är bokade. Och bland den mindre invasionen av surjämtar finns en brinnande önskan om att sätta klyktattarna på plats. De kommer försöka inta Sundsvall och skapa god stämning för sitt lag.

Läs också: Derbyt slår inofficiellt publikrekord – fullsatt med 7440 sålda biljetter: "Ett fantastiskt intresse"

Och det är här du och jag kommer in i bilden.

Giffarna har likt Östersund spelat riktigt fin fotboll i år och en historisk match förtjänar en god inramning. Ska vi vara helt ärliga så är god stämning på Norrporten något bortafansen brukar stå för. Patronerna försöker men den kräsna och gnälliga Sundsvallspubliken kan bättre. Idag är det dags. Du och jag måste göra mer. Klä dig i blått och slut upp på stan. En folkfest med god stämning väntas då vinnaren mellan Gif Sundsvall och Östersund hakar på i toppstriden. Smaka på den. Norrlandslag i toppstrid. Och vi vet båda två att det skulle sitta extra fint med en seger mot surjämtarna.

Thomas

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons