Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hopp om skärpning bland cyklister

Annons

Som hundägare och även cyklist efterlyser jag sunt förnuft om hur man som cyklist uppträder i trafiken. Då föräldrarna inte föregår med gott exempel när barnen skall börja cykla i trafiken förstår jag att det händer olyckor. Och det blir alltid andra trafikanter som skuldbeläggs och som får anpassa sig efter cyklisten. Exempelvis vid cykling på gångbanor – då är det alltid fotgängarna som skall flytta på sig. Andra fel som görs då de cyklar är att cykla på fel sida av gatan och dessutom mot körriktningen. Full fart ut på övergångsställen då bilförarna tvingas tvärbromsa med risk att bli påkörda av bakomvarande som inte uppmärksammat cyklisten. Det prioriteras cykelvägar som inte används av cyklisterna, för det är tydligen bekvämare att trängas med biltrafiken trots riskerna.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Jag saknar den utbildning som man tidigare erhöll i skolan, polismannen Evald Börjesson i saligt minne, dessutom har tydligen NTF lagt ner barnens trafikklubb som var en utmärkt utbildning, både pedagogisk och samtidigt ett mycket roligt sätt för barnen att få information om trafikkunskap.

Läs också: Trafiksignaler ökar inte säkerheten efter vägarna

Läs också: Bilister måste låta cyklister ta plats på vägarna

Björn Abelsson som uppenbarligen har fått cykelvägar på hjärnan kanske skulle kunna ta upp utbildning för barnen och även vuxna för att lära alla cyklister hur man uppträder i trafiken. Om jag som fotgängare säger något till barn eller vuxna att när jag är ute och går om olämpligheten att cykla på gångbanan blir jag närmast idiotförklarad. Tror att det finns något som heter Cykelfrämjandet, vad är deras uppgift?

Cyklist och hundägare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons