Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotellens framtid står på spel när det ena projektet efter det andra presenteras

Annons
Beläggningen på stadens hotell kommer knappast att öka i och med de nya etableringarna i centrum, menar skribenten. Bild: Tommy Lindberg / Maja Suslin/TT

I ST den 24 mars presenterades det hotell som Petter Stordalen och Diös skall bygga på Norrmalm och det skall vara klart i december 2021. En vecka senare berättar ST om att Magnolia bostad vill bygga ett hotell i inre hamnen i Sundsvall. När får vi läsa om nästa hotellprojekt? Projekten innebär också att det försvinner många p-platser för oss som vill besöka Stenstan och göra nödvändiga inköp.

Kommer dessa projekt till utförande, och kanske blir det också hotell bakom stadshuset, då kommer vi att ha cirka 2 300 hotellrum i Sundsvall. I tidningen har vi också läst att det finns intresse att bygga hotell på Norra berget och kanske också någon vill bygga hotell borta vid nya resecentrum, vilket skulle vara en utmärkt placering, då är vi snart uppe i cirka 2 600 hotellrum i Sundsvall. Beläggningen i nuvarande hotell ligger på cirka 60 procent och ytterligare hotellrum kommer inte att öka denna siffra.

För att de nuvarande hotellen skall kunna bibehålla sin verksamhet måste politikerna tänka sig för innan man lämnar klartecken till nya byggen. Man kan ju hoppas att ägarna till befintliga hotell och anställda i den verksamheten ges möjlighet att framföra synpunkter på de planerade projekten. Det gäller ju deras framtid!

Bevara Norrmalms P

Läs också:

► [+] Stort hotellbygge i hamnen tar form – planeringen i full gång: "Vill skapa Sundsvalls nya mötesplats"

► [+] Klartecken för Stordalens nya lyxhotell i Stenstan – börjar byggas i år: "Ett jättelyft för Sundsvall"

Färre körfält och parkeringsplatser men fler hotell i stan – grattis till Södra berget

► Kommunen måste ställa estetiska krav – Stordalen bygger ändå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons