Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur går det med den utlovade konstgräsplanen i Nacksta?

Annons
2,7 sköna miljoner till GIF Sundsvall och ingen konstgräsplan i Nacksta som utlovat. Vad sker undrar skribenten i ett öppet brev till de ansvariga.

Öppet brev till Johan Nikula, GIF Sundsvalls ordförande, Leif Nilsson, Mitthems ordförande och Peder Björk (S), Kommunalråd.

Hej,

hur går det med konstgräsplanen med staket i Nacksta?

Vi har sedan 2016 kunnat läsa om huvudfinansiären Giffarnas satsning på denna anläggning som ska uppföras i stadsdelen.

Det kommunala bostadsbolaget Mitthem, Sundsvalls kommun och Boverket finansierar detta tillsammans med Giffarna går det även att läsa om på nätet.

I januari 2018 skrev ST att GIF erhållet 2,7 miljoner från Boverket vilket ska vara halva kostnaden för projektet samt att Mitthem bidrar med 1,5 miljoner kronor.

Plus-artikel: Miljonregn över GIF Sundsvall – klartecken för ny konstgräsplan i Nacksta: "Det här var kanon förstås"

Finns det någon uppföljning eller är det så att pengarna från Boverket finansierar Giffarna snarare än att det kommer Sundsvallsborna till godo?
GIF Sundsvall har drivit den här frågan och har huvudansvar. I dagsläget så har grusplanen jämnats ut, ytan har hyvlats av och brunnar har flyttats för att göra plats åt konstgräset. Bild: Arkiv

Bidraget som GIF fått från Boverket” Stöd till utemiljöer i socioekonomiskt utsatta områden” har krav som sökande måste uppfylla, bland annat att: "Arbetet med åtgärden får inte ha inletts innan ansökan har kommit in till Boverket”.

Trots att arbetet med planen pågått sedan åtminstone 2016 har alltså GIF:arna fått 2,7 miljoner. Efter utbetalningen har inte någon åtgärd gjorts utan planen ser ut som innan bidraget betalades ut.

Bild: gifsundsvall.se
Ber om en öppen redovisning av projektet som är statligt och kommunalt finansierat samt information när planen kommer vara färdigställd.

Att GIF Sundsvall har dålig ekonomi har vi läst om under lång tid, likaså att Sundsvalls kommun betalar ut stora summor för projekt som klubben ansökt om och fått beviljade.

Finns det någon uppföljning på dessa eller är det så att pengarna från Boverket finansierar Giffarna snarare än att det kommer Sundsvallsborna till godo?

Nacksta står fortfarande utan den konstgräsplan man blivit lovade, insändarskribenten avkräver svar från de ansvariga.

Ber om en öppen redovisning av projektet som är statligt och kommunalt finansierat samt information när planen kommer vara färdigställd.

Nackstabo

Läs också:

Första spadtaget för Nackstas konstgräsplan – du kan bestämma vad den ska heta

[+] Konstgräsplanen i Nacksta försenas – igen:"Finns inga ekonomiska resurser"

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons