Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Husvagnsägare campar gratis vid Y:et – hur tänker kommunen?

Annons
Efter att kommunen tagit ner skogen vid Y:et har husvagns- och husbilsägare nyttjat platsen. Nu undrar skribenten vad tanken är med området. Bilder: Emelie Sörling / Lars Windh

Vad är tanken med området vid Y:et efter man tog ner skogen? Är det tänkt att man ska kunna ställa upp sina husvagnar och husbilar där och campa gratis? För det är ju det som faktiskt händer där nu. Kommunen konkurrerar med privata näringsidkare på ett mycket osunt sätt samtidigt som det faktiskt är campingförbud i hela deltaområdet.

Det som man däremot har glömt bort är ju att det är kommunen som är ytterst ansvarig om något skulle hända på platsen och kan då ställas ekonomiskt ansvarig för detta. Att gratiscamparna skulle bidra med någon sorts intäkt skulle ju kunna vara ett argument i det hela, men vad kostar då den ökade renhållningen och sophanteringen för området?

Att det ligger en turistbyrå där är kanon – det är ju där man ska ha en sådan så att folk enkelt kan hitta dit. Hur som helst känner ju de flesta människor i landet till detta Y. Om det sedan är positivt eller negativt ska jag låta vara osagt, men ett konstverk som håller på att vittra sönder känns inte så positivt.

Undrande

Läs också:

Timmerhögarna vid Y:et är en skam – ta bort dem omedelbart

► [+] Röjningen vid Y:et väcker ilska bland naturvänner: "Nu finns det ingenting kvar av skogsdungen"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons