Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I Matfors får våra barn en trygg uppväxt

Annons

"Det krävs en hel by för att fostra ett barn". Eftersom jag själv är jag uppväxt i en stad förstod jag nog inte vad talesättet innebar förrän jag såg mina barn växa upp som Matforsbor. Redan första gången de tittade fram bakom barnvagnssuffletten och mötte kassörskans blick blev de bekräftade med ett leende och ett vänligt "hejsan".

Från den dagen hejar de på alla i affären. Bibliotekarien vet vilka böcker just mina barn gillar. Badhuspersonalen påminner om kvarglömda saker. Fantastiska ledare i alla våra föreningar erbjuder träningar, social gemenskap och en trygg fritid tillsammans med kompisarna och deras familjer.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Här i Matfors ligger skolan mitt i byn. Där känner alla elever och personal till varandra. Det är en fantastisk personalgrupp som pusslar med scheman och gamla lokaler för att erbjuda bästa möjliga undervisning och suddar ofta ut gränsen mellan skola och fritid – och låter naturen och samhället bli en del i verksamhet. Att välja att låta sina barn växa upp i Matfors är att låta dem vara del i ett sammanhang. Tillsammans skapar vi varandras positiva närmiljö.

Läs också: Epa-gänget i Matfors håller ihop i vått och torrt: "Vi är ute varje kväll"

För Sundsvalls kommun är det en förmån att dessa underbara samhällen och byar finns. Här finns många av samhällets skyddsnät och förmåner naturligt och gratis. Jag önskar att både kultur och fritid- och barn- och utbildningsförvaltningen skulle se den utvecklingspotential och den enorma vinst det genererar att våga tro och satsa i samhällen som Matfors. Och jag önskar att vi som valt att bo här åter ska sträcka på oss och vara stola över byn som fostrar våra barn.

M

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons