Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idrott och motion ska vara kul – det bidrar inte kommunen till

Annons
Det kanske vore på sin plats med en åktur på isen för Åsa Ulander, skriver signaturen Situation Sundsvall.

Med anledning av Plus-artikeln Idrottsläraren kritisk till politikernas prioriteringar: "Isen är som en puckelpist", ST 2/2.

Det är beklämmande att läsa ordförande i kultur- och fritidsnämnden, Åsa Ulanders svar till idrottsläraren Pelle Ljungström. Han beklagar sig med all rätt över de dåliga isarna. Att åka skridskor är som att åka på en puckelpist. Åsa Ulander svarar att "visst ska man kunna åka skridskor, men det står ingenting i läroplanen att man måste. Det enda som står är att man ska kunna simma. Skridskor är inget krav för att nå målen". Så på vilket sätt bidrar kultur- och fritidsnämnden till att idrott ska vara kul?

Självklart ska man ha bra förutsättningar för idrott och rörelse utomhus. Allt behöver sedan inte vara målstyrt med krav. Det ska inte behöva vara förenat med fara att åka skridskor på grund av underlaget. Motion och rörelse ska vara kul och är viktigt för vår hälsas skull. Men lutar man bara sig bakåt och menar att allt som inte behövs för att nå målen, det kan vi skita i. I alla fall mer eller mindre.

Så på med hjälmen och lite andra skydd, för det kan behövas, Åsa Ulander, och åk en tur med Bergsåkerseleverna på isen. Förlåt, jag menar puckelpisten till is.

Situation Sundsvall

Läs också:

► (+) Lista: Här är isbanorna som allmänheten får åka på i Sundsvall

► Insändare: Skicka traktorerna dit de hör hemma och investera i riktiga snöröjningsfordon

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons