Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IF Metall: Vi vill se en pålitlig välfärd – i hela landet

Annons
Stefan Hultman, ordförande för IF Mellersta Norrland, anser att skattesänkningar och återinförande av den bortre tidsgränsen i sjukförsäkringen är fel väg att gå.

När vi blir sjuka eller arbetslösa ska våra gemensamma trygghetsförsäkringar hjälpa oss tillbaka till arbete och bort från sjukdomar. Högerpartierna för tyvärr en politik som snarare stjälper oss, med försämringar av a-kassan och utförsäkringar av sjuka.

Regeringen har tagit steg i rätt riktning med a-kassan och sjukförsäkringen, men det finns mycket kvar att göra. Nu vill Alliansen tillsammans med Sverigedemokraterna återinföra den bortre tidsgränsen i sjukförsäkringen. Det vore ett hårt slag mot de industriarbetare som blivit sjuka när de bidragit till landets välstånd.

Skatter är viktiga för välfärden för att ge alla i samhället samma möjligheter i livet. I stället för högerns skattesänkningar för de som redan har mycket behöver vi en utjämnande fördelning som minskar de ökande klyftor vi ser i samhället.

Industrin skapar jobb och välstånd i hela landet. Vi behöver därför kunna lita på att vården, skolan och omsorgen av våra barn och äldre fungerar oavsett var i landet vi bor. Hela Sverige ska leva och utvecklas.

En socialdemokratiskt ledd regering ger de bästa förutsättningarna för att våra krav ska bli verklighet. Tillsammans skapar vi en tryggare välfärd. Tillsammans stärker vi Sverige.

Stefan Hultman

Ordförande, IF Metall Mellersta Norrland

Leif Wiklund

Valledare, IF Metall Mellersta Norrland

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Läs också:

Vi kräver svar om sjukförsäkringen – rättvisa och ekonomisk trygghet är en självklarhet

S: Vi vill inte ha en ny stupstock – alla löntagare ska känna samhällets stöd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons