Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Igenkorkade vägar beror inte på antal filer på gamla E4

Annons
Det är rondellerna som korkar igen trafiken i Sundsvall, menar skribenten. Bild: Mårten Englin

Med anledning av L: Gamla E4 kommer orsaka stor irritation, utsläpp och problem för räddningsfordon, ST 22/6.

Tack för att du visat att liberaler inte förstår problemets kärna. Två eller fyra filer på gamla E4 eller E14 saknar betydelse då det är rondellerna norr-, väster-, och söderut som korkar igen trafiken. Ren, skär reglerteknik som alla förstår betydligt bättre än politiker.

Jag håller helt med om att HR-avdelningarna på Stenstans företag är ute och cyklar med felrekrytering som orsakar strömmarna morgon och kväll.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

När alla gör efter eget huvud blir det alltid fel och Stenstan är bara ett talande exempel. Det är infrastrukturen som styr hur saker ska göras. Med dålig betalning sker rekrytering på landsbygden i stället för lokalt på stan. Därigenom uttöms samtidigt landsbygdens möjligheter att existera.

Föreläggande om omlokalisering av företag ut ur Stenstan, till platser där folk faktiskt bor, måste till genom en kraftig höjning av företagshyror och realisation på boendehyror i Stenstan. Den medicin som tillämpas på trafiken i övrigt ska användas även här. De liberala bristerna blir tydliga när företag beter sig fel och saknar bostäder i stan som redan tömts på boende och hyrts ut till företag för att det ger mer pengar till misskötta bostadsföretag. Turismen hindras av dessa igenkorkade vägar modell Stockholm. Varför ska vi alltid ta efter dumstrutarna i huvudstaden?

Observant

Läs också:

► Trafikkaos och parkeringsbrist väntar – nu går resan till Birsta i stället

Har du bråttom, starta tidigare hemifrån – gnäll i stället på alla som inte kan köra i rondell

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons