Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför avdragsrätt även för bilservice

Annons

Sju av tio svenskar var emot när taket för rutavdraget halverades till 25 000 kronor per person och år, visade en Sifoundersökning i höstas skriver Hemfrids vd Maria Andersson i en insändare i ST. Alltså nu betalar bara skattebetalarna hälften av kundens rutköp upp till max 50 000 kronor per person och år.

Det kan inte vara fattiga pensionärer som drabbas i alla fall, när köp för över 50 000 kronor/år får betalas av kunden själv utan avdrag. Sluta detaljreglera vilka tjänster som ska ge rätt till avdrag, höj taket för rut och överväg att dela upp rut- och rotavdragen, kan sedan läsas i insändaren.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Ja, inte har det i alla fall varit någon valfrihet att få vara skattesubventionerad kund med egna privata tjänstebehov med ett avdrag. Själv skulle jag vilja ha ett avdrag där skattebetalarna betalar hälften av arbetskostnaden när jag lämnar in bilen på service och verkstad. Det skulle även skapa fler jobb precis som rut och rotavdragen förespråkas.

Gäller nog alla branscher. Kostnadseffektivt är det säkert för kunden och företaget när skattebetalarna betalar hälften av arbetskostnaden genom ett avdrag. Skattemedel kan även användas till mer personal i välfärden, skola, äldrevård m.m. och bidra till integration.

Pyramidspelet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons