Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför obligatorisk blåskontroll utanför Bolaget lördag morgon

Annons
Skribenten anser att äldre och törstiga människor är värre än ungdomar i trafiken. Bilder: Gorm Kallestad/TT/ Janerik Henriksson/TT

Med anledning av Trafikpolisen gör ert jobb – ut på vägarna så räddar vi liv, ST 17/7.

Ut på vägarna så räddar vi liv, instämmer. Men det finns fler livsfarliga bilförare i vårt närområde, och dessa är absolut inga ungdomar med för hårt tryck på gasen.

Dessa livsfarliga bilförare går under kategorin äldre herrar och även damer som vill vara först i kön på Systembolaget. Obligatorisk blåskontroll för att bli insläppta på Bolaget lördag morgon, och flera fick istället nöja sig med ett par 6-pack 3,5% på Coop. (Alla systembolag ligger märkligt nog granne med en Coop-butik i Norrland, Sossarna och Coop i politiskt samarbete?)

Polisen skulle plocka in betydligt många fler livsfarliga bilförare på lördag morgon med blåskontroller på samtliga Systembolag, än att åka runt med trafipax mellan A och B. Och majoriteten av dessa är 60+.

Ungdomarna är uppväxta med noll promille i trafiken, till skillnad från 60+ som gnäller om allt som har med fordons framföring och promille att göra.

I 60+ världen så har man full koll på framföring av skoter, båt, bil, fyrhjuling och åkgräsklippare även med ett par bärs under västen.

Jag har ju bara druckit en öl

Det finns förare som borde få körkortet återkallat

Ska gångtrafikanter få agera trafikpoliser?

LO, SSU: Ge fler möjlighet att ta körkort – för fler i arbete

[+] Kvinnor kör bättre än män – på uppkörningen: "Män har en övertro på sin egen förmåga"

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons