Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga nya bostäder om oppositionen får bestämma

/

Annons

Att det råder en brist på bostäder i hela landet är ett väl etablerat faktum. Sundsvall är inget undantag. Den beräknade befolkningsutvecklingen visar att vi måste bygga nya bostäder i den omfattningen att det fyller både dagens och ett ännu större framtida behov.

Vi är glada att det politiska styret i Sundsvall tar detta på allvar. De senaste åren har vi kunnat se allt fler lyftkranar sätta betongblock på plats när nya bostäder tar form, mycket tack vare ett gediget arbete från kommunledningen. Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet satsar bland annat två miljoner kronor under nästa år för att snabba på byggandet. För att underlätta nybyggnation investerar majoriteten dessutom 163 miljoner kronor på att rusta upp vatten- och avloppsnätet.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Annat är det om vi tittar i de olika mål- och resursplaner som oppositionspartierna i Sundsvall lägger fram. I varken Moderaternas, Liberalernas eller Kristdemokraternas skuggbudgetar för kommunen hittar vi någon större satsning. Alla tre partierna nämner bostadsbristen som ett problem, men de enda som faktiskt satsar pengar är Liberalerna.

Läs också: Byggnadsboom i Sundsvall – ST listar hur mycket det kostar att bo nybyggt

Sänkta ungdomshyror föreslår (L) – ett hedervärt förslag, men vad hjälper lägre hyror om unga ändå inte kan flytta hemifrån? I takt med att Sundsvall växer, och för att Sundsvall även fortsatt ska växa, behövs fler bostäder. Som tur var är det inte oppositionspartierna som styr – då hade vi kanske inte sett de där lyftkranarna i staden.

Anders Hedenius (S)

Ordförande i stadsbyggnadsnämnden

Bodil Hansson (S)

Vice ordförande i kommunstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons