Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inger Bergström har medverkat till den kultur hon nu kritiserar

Annons
Skribenten finner Inger Bergströms uttalande skrattretande. Bild: Ove Öst / Jennie Johansson(montage)

Så då var vi där igen. Den sparkade före detta regiondirektören Inger Bergström, med avgångsvederlag på 1,5 miljoner av skattebetalarnas pengar, säger i en inlaga till JO att "landstingets kultur bör ses över".

För Plus-kunder: Inger Bergström: "Landstinget borde på allvar ta itu med den kultur som råder"

För en normalt tänkande medborgare ter sig detta uttalande mer än skrattretande. Inger Bergström har varit en av dem som både medverkat till att skapa och att underhålla denna så kallade kultur under sin tid i landstinget. Då för att själv klättra på stegen tills, som man brukar säga, alla når så småningom sin inkompetensnivå. Eller ännu närmare sanningen, den upptäcks förr eller senare.

Lena Thelin-affären är ett av flera andra bevis på detsamma, där nämnda person också spelat en av de centrala rollerna. Nu när sanningens minut kom nära, namnges av henne, fler av de "kompisar" i denna kultur som hon omgett sig med. Det som alla dessa, som varit verksamma i landstingets ledning under flera år, lämnat efter sig är en skam i hela landet för detta landsting.

För Plus-kunder: Regionen ligger lågt i fallet Inger Bergström – tiger i väntan på förundersökning

En rutten kultur som återverkar på den vård som inte heller en trätande politik mellan landskapen i länen förstått att de bidrar till att underhålla det galna sättet att hantera skattepengar. De personer som varit nära den maktkonstellation som härskat men haft civilkurage att hålla sig utanför avarterna, har betalat sitt pris i karriär och lönekuvert. Men de äger en dyrbarare gåva, nämligen att kunna sova gott om natten. Men det gör kanske å andra sidan även den som lever gott utan ett samvete och ansvar för sitt uppdrag?

En av dem som undrar

Läs också:

Jag vill ha ett riktigt svar på vad som blir bättre med en region

Slöseriet måste sluta – lägg ner landstinget och privatisera all sjukvård

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons