Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingrid Möller (FI): Personvalskampanjer förändrar ingenting

Annons
Foto: Pontus Lundahl / TT och Jan Olby

Replik på: Marcus Bohlin: Därför lär Ingrid Möller och FI inte ta sig in i Sundsvalls fullmäktige den här gången heller, ST 13/5.

Först vill jag nämna att vad gäller #Metoo är det en viktig rörelse, som ska verka fristående. Feministiskt initiativ har helt medvetet undvikit att dra in #Metoo i partipolitiken.

Det jag vill argumentera mot nu är att personvalskampanjer skulle behövas. Numera är det oftast lätt att få en bild av vilka frågor kandidaterna på valsedeln brinner för genom att titta på sociala medier. En påkostad personvalskampanj är något helt annat. Den tar väldigt mycket privat tid, vilket gör den svår att genomföra för en vanlig människa mitt i vardagslivet.

En politiker har alltid ett personligt ansvar inför väljarna att inte svika partiets valprogram. För min del hänvisade jag tydligt i juni 2012 till den politik som jag gått till val på, och som jag inte svek. En personvalskampanj påverkar inte frågan om det går att ställas till svars för svek av vallöften.

För övrigt är jag övertygad om att Feministiskt initiativ kommer in i Sundsvalls fullmäktige, för det finns ett stort engagemang för våra frågor här i Sundsvall. Och tack vare den positiva anda som finns inom FI blir det lätt för mig att arbeta för vår starka politik för mänskliga rättigheter och långtgående miljöpolitik.

En personvalskampanj skulle inte påverka det personliga ansvar jag har till väljarna att arbeta för partiets politik i fullmäktige.

Ingrid Möller, kandidat till Sundsvalls kommunfullmäktige för Feministiskt initiativ Sundsvall

Läs mer:

[+] Omstridda Ingrid Möller satsar på comeback – nytt toppnamn för FI i Sundsvall

Marcus Bohlin: Inte ens MeToo får Feministiskt initiativ att lyfta

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons