Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag är så dum att jag tror att pengarna räcker för att folk ska kunna leva ett drägligt liv

Annons
Vilka det är som är dumstrutar går verkligen att diskutera, menar S-Å Sjölander. Anders Wiklund/TT

Jag ser att olika debattörer har en benägenhet att kalla olika partiledare för dumstrutar, beroende vart man själv står. Själv vill jag inte ta det i min mun om folk, men om vi nu ska kalla varandra för dumstrutar så gäller det väl alla som väljer partifärg efter hur partiledarna lyckas i debatterna. Sedan kan jag tycka att de flesta partiledare är dumstrutar, men med ett enormt munläder som blivit avvanda från verkliga livet.

Vi övriga får hålla oss till verkligheten och där är vi lågavlönade på landsbygden verkligen dumstrutar. Som lågavlönad får man en dålig pension och nu vill man än en gång försämra de redan dåliga avdragen man får för tjänsteresorna. Att sedan skatten på bensin höjts och att olika stridshökar skyndar på så att råoljepriserna höjs gör inte saken bättre. Själv är jag glad över att ha blivit så gammal att jag kan gå i pension strax om kostnaderna blir för höga att hålla med bil för att förvärvsarbeta.

Visserligen måste jag leva långt under existensminimum men jag får väl skjuta någon älg i lönndom så jag överlever.

Värre är det för de yngre då vissa partiledare tror att man kan ha bil och samtidigt sköta ett jobb med en lön under 15 000.

En partiledare sade när det begav sig att alla bör se till att ha en årslön på banken så man hade en buffert för sämre tider. Partiledarna är inte klokare nu och förstår inte att vad många tjänar går från näven till mun. Naturligtvis kan man kalla oss alla med låg lön för dumstrutar. Själv ser jag inte någon större hjärnkapacitet hos våra folkvalda vart än de står, men skrytbyggen som badhus och annat ovidkommande vill de skryta med samtidigt som många skolkök lämnar mycket att önska och att det fattas vikarier på grund av kostnadsskäl.

Har man sitt på det torra, som de flesta partiledare har och även kommunordföranden, är det lätt hänt att man tar beslut som är förödande och sticker i ögonen på många, särskilt på dem som jobbar i offentlig sektor och som dagligen hör att pengarna inte räcker till.

Jag är så dum att jag tror att pengarna räcker för att höja pensionen till en dräglig nivå för alla och att ingen inom det offentliga ska behöva gå på knäna för vikariebrist och jobba i underdimensionerade lokaler. Inte heller ska någon behöva utföra ett jobb utan skälig ersättning som gör att man slipper begå brott eller leva av anhöriga.

Detta grundar jag på att man äskar osedvanligt mycket pengar till försvaret som man en gång skrotade och en massa annat dumt som inte tjänar oss vanliga ärliga skattebetalare.

S-Å Sjölander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons