Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag är så fruktansvärt less på sjukvården

Annons
Insändarskribenten är kraftigt besviken på svensk sjukvård.Foto: Erik Nylander/TT

Jag anmäler mig cirka en halvtimme före utsatt tid och går till väntrummet och sätter mig. Jag håller på med mobilen en stund och kollar på klockan, fem minuter kvar. Under tiden jag väntar så kommer en som jobbar där och berättar för en man som sitter i väntrummet att hon nyss fått ett meddelande att läkaren är sjuk och de får ta och boka en ny tid. Jag kollar på klockan igen och märker att läkaren är sen.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Kommer in på rummet tio minuter sent. Så fort jag satt mig så ger han mig ett papper att fylla i, samma papper som förra mötet. Jag ifrågasätter och han kollar upp det.

Jag fyllde i tre papper förra mötet som han sa att han skulle gå igenom och prata om det på nästa möte (detta).

Jag får som svar att det finns inget i journalen om det. Han fick papperen i slutet på förra mötet i september och sa att han skulle fixa det och att vi kollar på det om tre månader, eftersom han inte har tid före det. Nu får jag höra att han har slarvat bort papperen.

För Plus-kunder: Lokalbrist gör att operationer stryks – kirurgen har 50 fastställda vårdplatser men bara golvyta för 46 sängar

Ska man verkligen behöva sitta i väntrummet och vänta på att läkaren/psykologen ska komma och få veta att "tyvärr de är sjuk". Det tycker jag är dålig information. Man ska inte behöva åka dit för att få veta det, det borde man få veta i förväg.

Vad ska man behöva göra för att få hjälp?

Och om man har sagt att man ska göra något och har fått över tre månader på sig (mer än vad som var sagt), då ska man ha gjort det. Jag är så fruktansvärt less på sjukvården just nu. Vad ska man behöva göra för att få hjälp?

Jojo

Läs också:

Statlig styrning krävs för jämlik sjukvård

För Plus-kunder: Ewa Back (S) tror på kortare operationsköer: "Vi har inte tillräckligt med vårdplatser öppna"

För Plus-kunder: Vårdkaos dränerar sjukhus på personal: "Näst intill omöjligt att bedriva riktig vård"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons