Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag är så trött på att alltid fastna i stillastående köer – det här har pågått för länge

Annons

Varje dag till och från jobbet ska jag straffas in absurdum och sitta i timslånga stillastående eller sakta krypande bilköer. Häromveckan höll jag på i mer än en halvtimme för att ta mig från gatan nedanför kommunhuset upp till Bergsgatan. Några kvarter alltså. Det var tur för kommunens folk att jag inte hade mobiltelefonen med för då hade jag ringt ner dem. Jag tänkte de skulle ha stoppat ut huvudet i något av sina fönster och sett det kaos de medverkat till.

I en stad av Sundsvalls storlek är det här urlöjligt och har pågått alldeles för länge nu. Det är enbart ett tecken på felplanering från gatukontoret och en högst rigid inställning till oss skattebetalare som råkar jobba varje dag. Gator och vägar är kraftigt underdimensionerade. Cykelvägarna däremot är breda och gapar tomma.

Vi ska inte kunna förvänta oss att ta oss till och från jobbet under drägliga förhållanden utan tvingas av kommunens folk att sitta i stillastående köer i evigheter.

Nu ska hastigheterna sänkas ytterligare så att kaoset och trängseln blir ännu mer jobbig. För vi som jobbar och betalar skatt ska straffas dagligen. Vi ska inte kunna förvänta oss att ta oss till och från jobbet under drägliga förhållanden utan tvingas av kommunens folk att sitta i stillastående köer i evigheter. Vi som bidrar till samhället och politikernas penningbörs som de sedan kan slösa med och kasta bort 300 000 kronor på nya skyltar för hastighetsbegränsning i stället för att laga potthål och annat tråkigt.

Finns det några politiker som tycker vi alla har samma rättigheter i den här kommunen, träd fram så jag vet vilka jag ska välja mellan. Som vill prioritera så vi som trots allt behövs för att samhället ska få skattemedel, också ska få en dräglig tillvaro.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Anders Hedenius, ordförande i stadsbyggnadsnämnden, säger sig vilja ta hänsyn till "alla trafikanter" men bilister ingår kanske inte i den gruppen överhuvudtaget? Fast var det inte han som gav rådet i vintras när folk inte kunde ta sig till sina arbetsplatser att de "kunde stanna hemma" i stället, så det kanske är vad man envist försöker åstadkomma även nu? Att vi som är dumma nog att jobba och betala skatt i stället ska ge upp och sluta med det så att de underdimensionerade gatorna i Sundsvall kan få gapa lika tomma som cykelbanorna.

Ylva Harr

Vilsen väljare som söker parti

Läs också:

► [+] Nya hastigheter i centrala Sundsvall – skapar politisk strid: "Behöver inte idiotförklara bilförare"

Jaget går först i trafiken – precis som utvecklingen i samhället

Igenkorkade vägar beror inte på antal filer på gamla E4

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons