Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag lider med spelarna som inte följer med till SHL – Timrå IK bör tacka dem ordentligt

Annons
Signaturen Bredsandsgubben vill att Timrå IK ger de spelare som inte följer med till SHL ett stort tack. Bilder: Jonas Gustafsson/TT / Anderas Lidén

Silly season är i full gång och alla vi TIK-supporters vill förstås se Timrå IK ställa starkast möjliga lag på isen i höst. Vi skulle alla jubla åt stjärnvärvningar plus att de vassaste stannar. Men just nu måste jag säga att jag även lider med de kämpar som inte får följa med upp till SHL.

Jesper Dahlroth är ett exempel, och jag fattar att det måste svida i honom för han vet ju lika väl som vi på läktarna att han just gjort sin bästa säsong i Timråtröjan. Ledsen, Jesper, jag önskar dig all lycka under din fortsatta hockeyresa. Och några till lär få samma besked.

Då kan Timrå vara ett alternativ för dem som kanske hittar sin utveckling på annat håll.

Därför hoppas jag att "Nubben" och övriga ledare har läst Tommy Sandlins bok, "Bjud på dig själv" och ger dessa killar ett stort tack för vad de gjort för klubben. Sandlin skrev om just detta bland mycket annat.

Ytterst fritt citerat ur minnet skrev han ungefär: "Ibland får någon inte följa med på den fortsatta resan. Men då måste man som ledare se till att inte kasta ut dem från tionde våningen utan åka med dem i hissen ner och på vägen förklara varför. Och det ska man göra på ett sätt som låter dem behålla sin värdighet fullt ut."

På det viset kan Timrå vara ett alternativ för dem som kanske hittar sin utveckling på annat håll och växer in i SHL-kostymen om ett år eller två.

Bredsandsgubben

Jesper Dahlroth är en av spelarna som lämnar Timrå IK efter SHL-avancemanget.

Läs också:

Sporten i Medelpad är mer än bara Timrå IK och Giffarna – det borde ST veta

Varför måste ni se oss Sundsvallsbor som motståndare – vi älskar också Timrå IK

Sundsvallsborna är alltid välkomna att fira med oss

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons