Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag ska inte behöva betala fastighetsägares sand – maktfullkomligt av kommunen

Annons
Att med skattemedel finansiera gratis sand till fastighetsägare strider mot kommunallagen, menar skribenten. Bild: Mårten Englin / Lars Windh

Med anledning av Plus-artikeln Tryggare att gå i Sundsvall – delar ut gratis sand mot halka: "En stor gärning", ST 2/2.

Återigen skall socialisterna i Sundsvall driva en verksamhet som strider mot kommunallagen och EU-direktiven. Förra gången var det ett så kallat friskhetsgym som konkurrerade med privata företagare, då kommunen subventionerade denna aktivitet för sina anställda och fler därtill. Efter mycket om och men fick man sluta med detta.

Skall det vara så svårt att förstå att man med skattemedel skall finansiera fastighetsägarna skyldigheter som uppenbart finns reglerade i lagen? Det finns tydligen ingen verklighetsförankring hos socialisterna att vissa företag säljer sand och på så sätt erhåller sin inkomst av detta. Bara att lyfta luren så står det en tunna utanför dörren!

För Plus-kunder: De kämpar mot snökaoset – så prioriteras vägarna i Sundsvall

Detta är ingen stor fråga men visar hur maktgalet en kommun tror sig kunna agera.

Bäste Anders Hedenius (S), kan du förklara varför jag som skattebetalare skall subventionera fastighetsägare med gratis sand när det finns privata företag som säljer sand? Det här går antagligen som en röd tråd för socialdemokraterna att det just är privat och inget annat.

Det märkliga är att Näringslivsbolaget med Anita Öberg i spetsen kan stillasittande se på detta spektakel som går tvärtemot allt privat företagande. Vågar du inte slå näven i bordet Anita?

Detta är ingen stor fråga men visar hur maktgalet en kommun tror sig kunna agera, göra vad de vill med skattepengar och privata intressen. Kommer det här att ske kommer jag omgående med en EU-anmälan om konkurrensbegränsning, men det kanske de inte vet vad det är.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Ännu mer maktfullkomlighet uppvisar dock Region Västernorrland som slängt ut alla patienter och besökare från sjukhusgaraget för att endast låta personalen stå där. Hur kändes det att som patient att gå över den ändlösa utomhusparkeringen i sjukt tillstånd vid snöstormen? Med tanke på alla besökare lär det nog behövas flera sandlass.

Privata Sandgubben

Läs också:

Skicka traktorerna dit de hör hemma och investera i riktiga snöröjningsfordon

Obefintlig sandning och omöjligt att mötas på vägen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons