Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag trodde Sverige var fantastiskt – solen skiner men det är många som får stå utanför

Annons
Sverige är fantastiskt, men insändarskribenten menar att det är inte alla som får vara med på den underbara resan. Bild: Janerik Henriksson

Jag blev uppsagd under min sjukskrivning och det tog ett år för facket att avsluta med de innestående semesterpengarna. Efter mycket om och men, så blev jag godkänd av A-kassan. Det tog tre månader innan det blev klart. De erkände att de hade gjort fel, men jag då?

Sånt kan hända! Jag tog kontakt med arbetsförmedlingen, som såg mitt behov och ordnade en aktivitet för mig, men ska då överföras till Försäkringskassan. Aktivitetsstöd säger att ni samarbetar med A-Kassan och Arbetsförmedlingen. Och hur kommer det sig att ni använder olika utbetalningssystem.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Jag kommer själv från A-kassa med dagar kvar och nu med Arbetsförmedlingen som ser att jag är i behov av hjälp. Jag får delta i en aktivitet som ska ta mig närmare ett jobb och Försäkringskassan gör utbetalningar. Jag får A-kassa varje vecka i efterskott, Försäkringskassan en månad i efterskott.

Många med mig kommer från en längre sjukskrivning där Försäkringskassan inte godkänner läkarintyget. Och nu ska man få utbetalningen i efterhand, och vem har besparingar i detta läge? Inte jag i alla fall.

Man kan ju tycka att det är från samma skattekista. Sossarna verkar blanda och ge. Vi medmänniskor ska titta på när Sveriges uppblåsta regering gödslar pengar till andra länders omsorg. Ursäkta men vi arbetslösa och sjukskrivna, vi väntar på vadå?

Solen skiner, men många får stå utanför (det kostar pengar att bada med sina barn). Vi står på gränsen till förfall, men jag försöker en gång till. Jag är en som trodde att Sverige var fantastiskt. Är uppvuxen i Sundsvall med omnejd. Här är det myndigheter som hotar med  indragen dagspenning i varje brev och e-post. Att man mår dåligt är väl inte att undra på.

Är trött

Läs också:

Försäkringskassan bemöter kritiken: Ibland lyckas vi inte fullt ut

Ni tvingar mig springa ett maraton med brutna ben – varför kan jag inte få bli frisk?

Äldre är osynliga i dagens samhälle – inte ens färgglada kläder hjälper

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons