Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järnvägsbommar bidrar till långa väntetider och onödiga utsläpp i centrum

Annons
Insändaren Roger vill se en uppmätning av mängden avgaser orsakade av att bilar som blir ståendes vid järnvägsbommarna i centrala Sundsvall.

Jag tycker att någon bör titta på hur mycket avgaser som släpps ut i Sundsvall under den tid då järnvägsbommarna fälls för X-tåget som går mellan Sundsvalls C och Västra station och åter.

Läs också: Resenärer på väg från Sundsvall mot Bräcke lämnades i kylan i Gällö – fick vänta i timmar på ersättningstrafik

Det måste finnas statistik på hur många passagerare som åker från och till Västra station-Centralstation. Jag skulle tro att man lätt kan använda sig av en miljöbil för att transportera dessa (de är inte fler). Det är inte miljövänligt att sex överfarter av järnvägen stoppar upp bilar som spyr ut avgaser cirka 20 gånger per dygn, och under flera minuter varje gång, enbart för det näst intill tomma X-tåget.

Jag ser tåget varje dag, då jag bor vid järnvägen. Jag har inget emot servicen, men jag tror att den är dyr för miljön.

Läs också: Om tåget är försenat – så får du tillbaka 100 procent av biljettpriset

Jag misstänker att SJ inte stannar vid Västra station vare sig till eller från centralstationen. De som vill åka med SJ får ta sig till centralstationen.

Sedan finns det säkert mer att göra då det gäller bomfällningar, det är enormt lång väntetid vid vissa tider på dagen, vilket gör att människor blir arga och kryper under bommarna när trafiken går för fullt på Skolhusallén och alla övriga bommar är nere under flera minuter.

Roger

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Läs också:

Lär av fransmännen – inför gratis kollektivtrafik för äldre

Nonchalant att ta bort turlistorna – alla vet inte ens vad en app är

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons