Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kall och cynisk människosyn ligger bakom asylbåten

Annons

Ocean Gala, en asylbåt med cirka 2 000 platser, hyrd av Migrationsverket. Vad jag har förstått så är människohandel faktiskt olagligt, men tydligen är det undantaget Migrationsverket. Likaså finns det i lagen något som heter trolöshet mot huvudman, något som även det verkar undantaget Migrationsverket, med tanke på de odugliga avtal de dagligen undertecknar.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Att ett fenomen som Ocean Gala ens finns och diskuteras är ett overkligt resultat av en totalt kollapsad migrationspolitik och därtill en cynism utan dess like. Vår migrationspolitiska tafflighet har upptäckts av streetsmarta investerare och spridit sig så långt att till och med grannar som norrmän, som annars inte ens tar emot en tiondel av de utsatta människorna, börjar att profitera på dessa stackare och vårt mycket empatiska och generösa system.

Nu måste vi sätta ner foten och få stopp på två urspårade företeelser:

• Migrationsverkets helvilda inkompetenta beteende kring att hantera flyktingsituationen och våra skattepengar.

• De gamar och hyenor som blodtörstigt profiterar sig på dessa stackars människor och nyttjar Migrationsverkets inkompetens genom att suga ut varenda skattekrona de fått att förvalta och använda på bästa sätt. Hur kan vi agera långsiktigt och seriöst och förhindra dessa människohandlare som bara önskar sko sig på den desperata situationen?

Hur kan vi snabbt integrera och normalisera tillvaron för de nyanlända för allas bästa?

Peter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons