Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kärleksfullt på sjukhuset – men på vårdcentralen stängdes dörren

Annons

Om du bor i Timrå och behöver hjälp på grund av svår sjukdom under en vardag så är det risk att du möts med kalla handen. Ja, inte ens det. Jag åkte nyligen till sjukhuset med ambulans med svåra bröstsmärtor. Det blev direkt till hjärtavdelningen, där kärleksfull personal mötte upp med all utrustning som sätts in, då de trodde att det kunde vara hjärtinfarkt.

Många prover blev tagna, och när morgonen grydde kom beskedet att det inte handlade om hjärtproblem för alla hjärtprover var bra. Jag fick beskedet att jag skulle skrivas ut till lunch. Läkaren sa även att jag fick ta kontakt med vårdcentral i Timrå.

Jag ringde till vårdcentralen samma förmiddag och fick beskedet att man inte kunde ta mot fler samtal den dagen! Jag som var illa däran med hög feber var portad i sjukvården. Många gånger har jag åkt som en jojo mellan sjukhus och vårdcentral, så det här var inte första gången. Kan man vara säker på att livet inte tas ifrån oss i förtid genom att dörrarna är stängda för svårt sjuka? När kommer det första dödsfallet på grund av att hjälpen inte existerat? Ni kan ta er en funderare. Jag för min del behåller lugnet för jag är frälst och är så småningom välkommen till Guds himmel vilket blir underbart. Där är inte dörrarna stängda.

Lennart Andersson

Läs också:

Helproffsigt bemötande när landstinget inte räckte till

Ingen får avvisas från en vårdcentral – avtalet om Alnö följer alla regler

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons