Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kärt barn har många namn – och dåliga idéer

Annons

Staden mellan bergen har dragits med många epitet under åren och prövats av åtskilliga halsbrytande och för invånarna kostsamma idéer.

Utsikternas stad var inte så dumt men kanske lite idéfattigt. Norrlands huvudstad var nog litet dumdrygt. Såvida man nu inte accepterat att kolonialiseringen av norra Sverige verkligen utgått från vårt område, innan kommunen Sundsvall fanns. Med den acceptansen skulle Sägnernas stad sitta perfekt.

Epiteten har följts av politiska hugskott, som verkligen har kostat invånarna skjortan men där de flesta av dessa hugskott stoppats innan katastrofen varit fullständig. Vem minns i dag 70-talets stora arkitektoniska hit med Globen, som skulle stå vid Selångersån och bli det nya stadshuset? I stället togs historien till nåder och gamla lasarettet blev den nya förvaltningsbyggnaden.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

På 2000-talet var det dags igen. Labyrinten skulle bli det nya kulturcentrat och stå var, om inte just vid Selångersån. Nu är det dags igen med en skyskrapeidé mitt i Stenstan som totalt spolierar denna som kulturminne. Det slutar inte med det. Nu ska dessutom sju nya skolor plötsligt se dagens ljus i stället för de som staden inte ens har råd att underhålla.

Jag tror att jag sätter mig en stund på Ågläntan, som kostat 20 onödiga skattemiljoner för att avslöjas som en restaurangmässigt ogenomtänkt idé.

Hur många miljoner ska alla dessa förflugna av reklamsugna arkitekter orsakade politiska cirkusnummer få kosta oss skattebetalare?

Sten Rigedahl

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons