Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KD har rätt – avskaffa landstingens sjukhusansvar

Annons
Miljard efter miljard försvinner i ett omättat slukhål. Pengar går till dyra konsulter och proffstjänstemän, hävdar skribenten. Bilder: Peter Wallberg/TT och Isabell Höjman/TT

Nu börjar valet att närma sig och det enda partiet i valet som tar upp det jag bekymrar mig över är Kristdemokraterna. Ja, KD är det enda partiet som förstått att vi kan inte fortsätta att administrera sjukvården på det sätt vi gör nu. (Sen är dom också det minsta partiet inom landstinget/Regionen så det spelar säkert en roll också).

Men faktum kvarstår: vi som väljare har valt en röd eller blå majoritet i landstinget under minst 40 år och det blir bara sämre. Det enda som blivit bättre är landstingsrådens löner.

KD har rätt i att vi behöver ett statligt huvudmannaskap inom sjukvården, man kan inte slänga in miljard efter miljard i ett slukhål som aldrig blir mättat. Dom stora partierna måste inse att detta är något som väljarna brinner för, dom ser miljarderna rinna ut inom sjukvården till dyra konsulter som åker runt i Sverige och säljer samma sak gång på gång.

Sen har vi proffstjänstemän som tar ett jobb som landstingsdirektör för att tjäna lite extra innan pensionen. Sen ska vi inte glömma läkarförbundet som med sin långa kamp för att hålla nere intagningen till läkarutbildningen äntligen fått utdelning. Stora möjligheter för alla läkare i landet att tjäna extra som stafettläkare när det finns så många arbetsgivare som 21 landsting/Regioner.

Tänk då om det blev bara en arbetsgivare och en anställningspolicy som gäller alla anställda. Miljarder av skattepengar som går till dom sjuka istället för dom som tycker deras bankonto är viktigare än allas välfärd. Men det är inte deras fel utan våra politiker som vill ha det som det är just nu, och inte ser till väljarnas bästa. I alla stora politiska debatter så undviker man att verkligen diskutera problemen med sjukvården, bara för att skydda sina egna politiska vänner.

Men vi har valt dom för att skydda våra intressen, då bör dom också kunna ta tuffa beslut mot politiska vänner. Vi kan få en bättre sjukvård utan alla dessa politiska gränser som finns i vårt land. Detta då pengarna finns för ett sjukhus i Sollefteå om man plockar bort alla som vill tjäna på det utan att jobba med några patienter. Såna finns det många av inom politiken och därför har sjukvården blivit sämre, låt sjukvården skötas av dom som kan sjukvård.

Roger59

Läs mer:

Kunskap kan lösa Västernorrlands vårdkris

Ge tillbaka regionens sjukhus till västernorrlänningarna

Satsa mer på sjukvårdspersonalen än på politikerna

► Regionen behöver ordning och reda – inte politiskt kaos

 ■■ Följ ST Debatt på Facebookvalet 2018

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons