Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KD: Nu måste tystnaden upphöra – Stora torget ska bli en levande plats

Annons
Mer grönska, en upprustning av scenen och mer aktiviteter är några av Kristdemokraternas förslag för ett mer levande torg i Sundsvall. Bild: Linus Wallin

Kristdemokraterna i Sundsvall håller verkligen med Kjell Lönnå om att torget i Sundsvall måste förändras. Lönnå säger att han vill uppleva ett levande torg. Vi undrar varför det plötsligt har blivit helt tyst från den politiska majoriteten om vad som ska hända med denna viktiga plats i Sundsvall. För snart två år sedan presenterade KD det vi skulle vilja se i Stenstans hjärta.

Längs Kyrkogatans norra sida vid torget anser Lönnå att träd skulle kunna planteras för att skapa mer grönska framför stadshuset. Han tycker också att den nuvarande scenen på torget är ful och bör rivas för att ge plats åt en ny mer funktionell scen.

Läs också: [+] Kjell Lönnå vill förvandla torget till stans pärla: "Scenen är en skam för Sundsvall"

KD:s förslag på hur torget bör utformas överensstämmer ganska väl med Lönnås. När vi gjorde vårt förslag frågade vi folk i kommunen vad de vill göra med torget. Vi fick till svar att torget ska vara en mötesplats. Den vackra historiska miljön ska lyftas fram. Folk vill se mer grönska och mer blommor, och körsbärsträd kan planteras så att det blir mer färgglatt.

Vi vill dessutom bygga ihop torget med Vängåvan för att få en större oas mitt i stan utan trafik.

Vi vill uppmuntra till aktivitet på torget vinter som sommar. Gör plats för boulespel och en skridskobana. Torget ska vara öppet och inbjudande för alla människor. Vi vill dessutom bygga ihop torget med Vängåvan för att få en större oas mitt i stan utan trafik. Det ger också utrymme för en större lekpark och grönområde. Utescenen ska ha en transparent bakvägg för att inte skymma den vackra omgivningen. Utescenen på torget ska kunna användas av många så vårt torg blir mer levande. Det skulle vara ett intressant inslag i stadsbilden med en "speakers' corner" någon dag per vecka där alla som vill får göra sin röst hörd i sann demokratisk anda.

Ja, det måste bli slut på tystnaden om vad som ska hända med stora torget i Sundsvall. Nu skapar vi det till en mötesplats för många. Det vill KD, för vi värderar Sundsvall.

Anders Eriksson (KD)

Kandidat till kommunfullmäktige i Sundsvalls kommun

Liza-Maria Norlin (KD)

Gruppledare Sundsvall

Läs också:

Hur ska vi bli årets stadskärna om ingen tar sig dit?

Hotellens framtid står på spel när det ena projektet efter det andra presenteras

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons